Финансистът Любомир Каримански коментира в студиото на Денят ON AIR резултатите от

...
Финансистът Любомир Каримански коментира в студиото на Денят ON AIR резултатите от
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Къде е прозрачността и кой ще прилага законите на ПП-ДБ и ГЕРБ?

Финансистът Любомир Каримански разяснява в студиото на  " Денят ON AIR "  резултатите от срещите сред работните групи на ГЕРБ- и ПП-ДБ, като уточни, че е значимо да бъде гласуван проектобюджетът. 

" Въпросът е кой каква политика ще реализира. Като че ли много бързо започнаха да се схващат. Странно по какъв начин цялата правосъдна промяна ще я основат тези, които я желаеха - Продължаваме промяната-, дружно с индивида, който арестуваха - Бойко Борисов. ПП и Демократична България държаха доста на прозрачността, за какво в този момент не видяхме нищо от тази бистрота ", съобщи Каримански пред Bulgaria ON AIR. 

Според него, когато се спогаждат за десетки закони, които могат да внесат дружно, буди подозрения използването на тези закони, което би трябвало да стане от министерствата. Как тъкмо ще бъде осъществено, от кое държавно управление, попита Каримански.

" Ако преди по-малко от седмица Борисов сподели, че бюджетният недостиг ще бъде евентуално към 6-7%, в това време чувахме от водачите на Политическа партия, че има по какъв начин да създадат по този начин, че той да бъде до 3%. Как по този начин имаме съществени разминавания по бюджета в частта за недостига? ", сподели още финансистът. 

Каримански предизвести, че бюджетът може да бъде взривен, а дефицитът да стане по-голям и да се наложи тегленето на нови задължения. По думите му стопанската система се забавя в международен мащаб и това не способства за повишаването на приходите в бюджета. Освен това стопанската система ни е високо енергоемка, а продуктивността ѝ е доста по-ниска от тази на непознатите стопански системи.

" Има нечуваемост на бизнеса. Необходимо е да се направи таргетиране на енергийните помощи. Раздадохме парите на калпак, приказваме за сред 10 и 15 милиарда лева на годишна база. Сега ще се чудим през кой налог да си ги съберем ", акцентира Каримански и добави, че не има вяра законът за свръхпечалбата да мине в Народното събрание.

" Не знаем върху каква политика ще стъпят първите политически сили, когато тръгнат да реализират законодателната самодейност. Как ще се ползват законите? Виждаме какъв брой закони имаме и по какъв начин не се ползват ", уточни още финансистът. 

Гостът е на мнение, че в България никой не обръща внимание на рецесията с регулаторните органи, които, по думите му, са в безобразно положение. Каримански посочи, че институциите не работят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР